Castillo Perelada

Logo Castillo PereladaV Castillo Perelada začala výroba vín již ve středověkých časech, jak dokazuje několik dokumentů a pergamenů dochovaných z tohoto období. Když Miguel Mateu koupil v roce 1923 tento soubor historických památek, byl jedním z jeho cílů znovu oživit tradici vinařství. Tradice, která začlenila nejmodernější technologie do procesu tvorby vín, která by plně využila nuance Castillo Pereladapůdy a vinné révy v oblasti Empordá.

Objevení starého vinného sklepa v podzemí kláštera ve městě Perelada, kde se vyrábělo víno již od 14. století, přivedlo Dona Miguela k lásce k vínům a k rozhodnutí začít vyrábět dobrá vína. Společnost dnes vede jeho vnuk Javier Suqué Mateu. Oblast Empordá je malý region, kde je rozmanitá půda, která se nachází na několika málo dalších místech na světě. Břidlicové svahy, písečná údolí, říční sediment, jílovitá a bahnitá půda či štěrkovitá zemina. Rozmanitost půd umožňuje vinařství Castillo Perelada pěstovat hrozny se širokou škálou chutí i vůní.